Tuesday, May 10, 2011

U carstvu lipljena i potocare....(cetvrti deo)


Text i foto:
Veljko Andric

Cetvrta grupa slika:
Kao sto vec rekoh potocaru sam najvise dobijao na strimera,i to u obliku tube...budite veoma pazljivi kako otezavate tubu(o tome cu neki drugi put...) jer je veoma vazno svog akcije sto direktno utice na lovnost.








Udjite u vodu i sa sredine reke bacajte u obalu,posle pada strimera sacekajte dve sekunde pa zatim laganim,sporim pokretima vodite strimeta ka sebi,nikada jednolicno...uvek se poigravajte sa njim...Stap obavezno spustite do same vodene povrsine,sve u cilju bolje kontrole i bolje detekcije udara.






















Mnogo puta sam cuo od strane pojedinih ribolovaca da je lov na strimera dosadan,to je zato sto vecina primenjuje princip;Zabaci-vuci kanap-i cekaj da se riba sama zakaci.Pravi lov krupne potocare koja se skriva u nekoj rupi ili podvodnoj grani je sasvim nesto drugo...tu je svaki zabacaj bitan...i svaki sledeci vam umanjuje sanse da je ulovite.Zato lepo uskadide svoje pokrete prilikom zabacaja i u toku prezentacije i uciniti da se vas strimer dopadne staroj recnoj baki.





















Pri lovu strimerom sam najvise koristio Loop AGE #5 duzine 9 stopa,dok sam lipljena lovio sa dva stapa:Loop GASS #4 duzine 9,4 stope i povremeno sa Loop Opti Creek #3 duzine 7,3 stope.



















No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.